Hun Yuan Ling Tong: De kracht van Intentie in Zhineng Qigong

Hun Yuan Ling Tong zijn woorden die in Zhineng Qigong worden gebruikt als klank, mantra en voor het gebruik van intenties. Vanwege haar sterke effecten is het in de Zhineng Qigong gemeenschap uitgegroeid tot een populaire slogan. In deze blog zal ik ingaan op de betekenis en veelzijdigheid van Hun Yuan Ling Tong en uitleggen hoe dit werkt.

Hun Yuan Ling Tong betekenis
Hun Yuan Ling Tong wordt in het Nederlands meestal verkort vertaald als ‘de gedachte is al gemanifesteerd’.
Elk woord heeft zo haar eigen diverse, diepe, belangrijke betekenissen:

Hun betekent ‘samensmelten’. Alles in het universum kan met elkaar versmelten om een nieuwe eenheid vormen. Qi speelt hier een belangrijke rol in, omdat door Qi alles met elkaar verbonden is. In Qigong focussen we ons onder andere op het laten versmelten van interne Qi (mens) en externe Qi (natuur en universum), zodat Qi in ons lichaam ververst, versterkt, verzameld en getransformeerd wordt.
Yuan betekent ‘eenheid, compleet, rond, totaliteit, allesomvattend’. Het universum is een totaliteit, waarin alles een totaliteit op zichzelf is. Elk deel van het geheel bevat en reflecteert namelijk het geheel. Daarom is onze geest in staat om ons lichaam, maar ook het grote geheel (universum) waar wij deel van uitmaken beïnvloeden.

Hun Yuan
Hun Yuan betekent ‘In elkaar opgaan tot een eenheid’. Het heeft betrekking op universele Qi, ook wel Hunyuan of Yuan Qi genoemd. Deze originele Qi of oer Qi heeft namelijk de eigenschap alles te kunnen penetreren, zich te kunnen verdichten tot materie en alles te kunnen worden, bijvoorbeeld een nieuw fysiek object of levensvorm.

Ling betekent ‘helder, puur, zuiver bewustzijn, ware zelf, realisatie van intentie’. Een staat van Ling wil zeggen dat onze geest helder, puur, zuiver en levendig is. In deze staat is onze geest en zijn onze intenties het krachtigst en kunnen we de wetten van het universum voor ons aan het werk zetten om onze intenties uit te laten komen. Ling verwijst naar de vaardigheden van de mens om informatie heel precies, direct en effectief te verzenden en ontvangen. De potenties van onze geest (bijzondere, slapende, paranormale gaven) zijn een aspect van Ling, die met Qigong geactiveerd kunnen.

Tong betekent ‘open, goed stromend’. Als Qi goed stroomt, dan zijn geest en lichaam gezond en vrij van klachten, want blokkades (Qi stagnaties) zijn de oorzaak van alle ziekten. Als we ons lichaam, hart en geest openen, dan stelt dat ons in staat om te versmelten met externe Qi om ons heen en deze in ons lichaam op te nemen. Openheid en ruimte van binnen zorgt ervoor dat Qi goed kan stromen en alle delen van ons lichaam en geest kan bereiken en voeden.

Ling Tong betekent ‘effectief, goed resultaat’. Vanuit een heldere, pure staat van bewustzijn en door ons open te stellen voor Qi en informatie van het universum, kan de geest op een effectieve manier Qi en informatie verzenden en ontvangen, wat tot goede resultaten leidt voor het realiseren van wensen en doelen in ons leven.
 
Hun Yuan Ling Tong betekent dat je gedachte in de vorm van een intentie (wens of doel) uitgekomen en gerealiseerd (gemanifesteerd) is. Door voor te stellen dat een bepaalde wens al vervuld, dat het doel al is behaald en dit ook voor je te zien en voelen, wordt er een hele duidelijke, overtuigende opdracht aan het universum gegeven om je intentie te realiseren en zich te laten manifesteren in je leven. 

Hun Yuan Ling Tong mantra
Hun Yuan Ling Tong kan als een mantra in stilte (in gedachten) gereciteerd worden, zodat het onderdeel gaat uitmaken van ons mind-set en dagelijks denken. De betekenis van Hun Yuan Ling Tong leert ons dat je met je gedachten gebruik kunt maken van de kracht van het universum. Dr. Pang Ming, de grondlegger van Zhineng Qigong, zegt dat als er iets gebeurt in ons leven, onze eerste gedachten altijd Hun Yuan Ling Tong moet zijn. Dit beïnvloedt en verandert onze manier van denken en leert ons meer vertrouwen te hebben in onszelf en onze innerlijke potenties.

Hun Yuan Ling Tong klanken
Hun Yuan Ling Tong kan ook gebruikt worden als klankmeditatie. De klanken zorgen voor geluidstrillingen (vibraties, resonanties) in het hele lichaam penetreren en Qi in beweging brengen om hele lichaam te zuiveren en in balans te brengen. De klanken worden ook gebruikt om de verbinding tussen de drie Dantian te versterken.

Werking van de kracht van intentie en Hun Yuan Ling Tong in het Qi veld
Met een intentie wordt als het ware het universum opdracht gegeven om onze wensen te laten uitkomen. In Zhineng Qigong en Yuan Gong creëren we eerst een krachtig Qi veld (in andere disciplines ook wel ook wel het stille veld, veld van pure potentialiteit of verenigd veld genoemd).

Dit doen we met behulp van een aantal verzen (gedachten), die samen een soort Qigong gedicht vormen.
Hiermee brengen we niet alleen pure, zuivere (Hun)yuan Qi uit de oneindige leegte van het universum in het Qiveld, maar komen we ook in een kalme, ontspannen, heldere staat en zuiver bewustzijn, waardoor onze ware zelf, waar onze puurste gedachten vandaan komen, zich kan manifesteren. Deze Qigong staat is een essentiële voorwaarde om effectief met Qi te kunnen werken en een krachtige intentie neer te kunnen zetten.

Aan het einde van de verzen is de geest verenigt zich met de Qi en informatie van het energieveld en het universum. Voordat we starten met Qigong, zetten we eerst in een krachtige intentie neer in het Qi veld. De geest (ware zelf) zendt de informatie van de intentie naar buiten toe het Qi veld en universum in, waardoor Qi en informatie van de geest en het universum samensmelten. De natuurwetten, die hun oorsprong hebben in de lege ruimte van het universum, zorgen ervoor dat onze intentie gerealiseerd kan worden en de manifestatie van onze intentie naar ons toe komt.

Heb vertrouwen in de manifestatie van je intentie. Als je een intentie met volle overtuiging en diep vanuit je hart inzet, is er niets wat je niet kunt veranderen en tot stand kan brengen (Wu Wu Bu Hua, Wu Wu Bu Shen).
 

Conclusie
Hun Yuan Ling Tong is een manier van denken, die ons leert met onze geest gebruik te maken van de eenheid en verbondenheid tussen alles in het universum om het leven op een moeiteloze manier te laten verlopen in harmonie en voorspoed. Hun Yuan Ling Tong vertegenwoordigt de realiteit van het grote geheel en de eenheid van alles. Het verbetert het functioneren van ons bewustzijn om meester te kunnen worden over ons leven. Maak dus gebruik van de kracht van intentie met behulp van HUN YUAN LING TONG!

< div>


Copyright © Chi-Connected 2018 – All Rights Reserved
Dit werk is gelicenceerd onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0-licentie.
Wanneer je gebruik wilt maken van dit werk, plaats dan een link naar de desbetreffende pagina op www.chi-connected.com en gebruik de volgende methode van naamsvermelding:
“Peter Smit Chi-Connected; Hun Yuan Ling Tong, de kracht van intentie in Zhineng Qigong (2018), www.chi-connected.com, CC BY-NC-ND 4.0 gelicenseerd”.

Comments

3 responses to “Hun Yuan Ling Tong: De kracht van Intentie in Zhineng Qigong”

  1. Heel goed en helder weergegeven zeg. Had ik net ff nodig om het kort aan iemand uit te leggen. Dank voor het delen.

  2. David Edwards Avatar
    David Edwards

    Citizen degree enough interest thank. College question side national population expert final. Ready little life or computer cut.

  3. Utah Feet Party Avatar
    Utah Feet Party

    Thanks for writing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *